osonamassive@gmail.com

Enviens noticies, mixtapes, riddims, biografies,....
Enviens un e-mail per estar al nostre mailing list, i aixis està al dia de tot el que passa a l'escena reggae de la zona!
### osonamassive@gmail.com ###

##### SI T'AGRADA EL BLOC, COLABORA CLICKANT 1 COP AL DIA A LA PUBLICITAT, NOMÉS 1 COP!! GRACIES #####
##### SI TE GUSTA EL BLOC, COLABORA CLICKEANDO 1 VEZ AL DIA A LA PUBLICIDAD, SOLO 1 VEZ!! GRACIAS #####

-

dimarts, 25 de maig del 2010

Els USA venen a per Don Dudus. Torna la violència a Kingston

La violència esclata un cop més a Jamaica, i aquest cop sembla ser que la cosa es pot escapar de les mans. Els carrers de Kingston tornen a estar plens de barricades, m’entres els gunman’s jamaicans s’intercanvien bales amb la policia, l’exèrcit i forces privades de l’orde jamaicanes. Air jamaica tanca les oficines, els transports públic no funcionen i les escoles tanca’n les seves portes. Tot això perquè els USA reclamen a un del Dons més importants de Kingston, Dudu’s, conegut per controlar tota la zona de Tivoli Garden, un dels garrisons més importants de la capital de l’illa. Els govern americà demana la seva extradició acusant-lo de tràfic de drogues i armes, entre Jamaica i els USA. Els problema però, no es simplement l’extradició de un narco, perquè a Jamaica els dons, o don dadda’s, signifiquen molt més. La relació que tenen els dons amb el govern es molt estreta. En alguns casos es parla inclús de col•laboració de Dudu’s amb el primer ministre jamaicà.
Els dons son els encarregats de controlar una zona, i son ells qui ofereixen protecció al barri, qui mantenen les escoles, i qui donen de menjar als que no poden. Podríem dir que en alguns casos els dons arriben on el govern i les ajudes no poden arribar. Això els converteix en ídols per la seva comunitat, arriben a defensar el seu don amb la vida si es necessari.
La policia a començat un assalt a Tivoli Garden en busca de Dudus, que de moment no ha estat atrapat. La resposta dels gunmans del don no s’han fet esperar, hi ha la nit desprès que s’ordenés l’entrada a Tivoli Garden, es van cremar 4 comissaries de policia. De moment ja han mort 4 persones (2 policies, 1 militar i un civil)
La pregunta és, perquè els USA volen a Dudus? Saben perfectament la situació de Jamaica i el que pot significar per l’illa una operació d’aquestes característiques, o descaradament, el que volen es poder entrar a controlar Jamaica, com ja han fet en molts altres països??

Des de el nostre humil portal, donem suport a tots els jamaicans que els i toca patir cada dia aquests problemes, i demanem que se solucionin ràpid, i que no causin més morts.

Si voleu més informació del tema podeu visitar els links a diaris jamaicans a la secció d’enllaços de la nostra pagina, al final de la pàgina a la columan de la dreta. Si voleu en castellà, us deixem el link d’ un articles de EL Pais, que ha escrit el Nando, col•laborador del programa soundsystem fm, i resident a Jamaica des de fa molts anys.

1 comentari:

  1. La violència continua a Jamaica. Us passem un parell d'articles que han sortit publicats avui al Periodico de Catalunya...

    http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=717056&idseccio_PK=1007

    i també


    http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=717147&idseccio_PK=1007

    ResponElimina